Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
Spadziowy - pszczoły produkują go ze spadzi, czyli wydzieliny mszyc, miodówek lub czerwców. Zbierają ją, gdy jest wysoka temperatura i duża wilgotność powietrza. Dobry do leczenia miażdżycy, chorób dróg oddechowych, serca.

Sięganie po stojący na górnej półce garnek miodu jest zadaniem wielce krzepiącym - zwłaszcza gdy zbliża się jedenasta. - z "Pokrzepnika fizycznego Kubusia Puchatka"

Baryłeczka
Małe co nieco trzymaj w szczelnie zamkniętych naczyniach. Miody przechowywane długo w bardzo jasnym pomieszczeniu zmieniają barwę na ciemną. Szczególnie dotyczy to miodu gryczanego, który z upływem czasu staje się prawie czarny. Kupując miód zwracaj uwagę na jego konsystencję - im bardziej skrystalizowany, tym lepiej. Miód bardzo krótko zachowuje płynną
Spadziowy - pszczoły produkują go ze spadzi, czyli wydzieliny mszyc, miodówek lub czerwców. Zbierają ją, gdy jest wysoka temperatura i duża wilgotność powietrza. Dobry do leczenia miażdżycy, chorób dróg oddechowych, serca.<br><br>Sięganie po stojący na górnej półce garnek miodu jest zadaniem wielce krzepiącym - zwłaszcza gdy zbliża się jedenasta. - z "Pokrzepnika fizycznego Kubusia Puchatka"<br><br>Baryłeczka<br>Małe co nieco trzymaj w szczelnie zamkniętych naczyniach. Miody przechowywane długo w bardzo jasnym pomieszczeniu zmieniają barwę na ciemną. Szczególnie dotyczy to miodu gryczanego, który z upływem czasu staje się prawie czarny. Kupując miód zwracaj uwagę na jego konsystencję - im bardziej skrystalizowany, tym lepiej. Miód bardzo krótko zachowuje płynną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego