Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 19
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
jest bardzo popularna na całym świecie. W każdym kraju są chińskie restauracje. Sposób gotowania, przyprawy, smak i wygląd - wszystko to wyróżnia bardzo tę kuchnię spośród innych. W Chinach liczy się po pierwsze kolor, po drugie smak, a następnie - zapach. Każda z tych trzech rzeczy jest w potrawie bardzo ważna - przekonuje Mao Yan Bo.
Wraz z właścicielem przyjechał do Nowego Targu - Dou Zhen Jie - 32-letni kucharz, który ukończył w Szanghaju szkołę kucharską. Wcześniej spędził rok w Australii, potem dwa lata pracował w restauracji w Gdyni, a następnie przez kilka miesięcy w Kielcach. Gotuje już od 13 lat.

Nie tylko potrawy

Mao
jest bardzo popularna na całym świecie. W każdym kraju są chińskie restauracje. Sposób gotowania, przyprawy, smak i wygląd - wszystko to wyróżnia bardzo tę kuchnię spośród innych. W Chinach liczy się po pierwsze kolor, po drugie smak, a następnie - zapach. Każda z tych trzech rzeczy jest w potrawie bardzo ważna - przekonuje Mao Yan Bo.<br>Wraz z właścicielem przyjechał do Nowego Targu - Dou Zhen Jie - 32-letni kucharz, który ukończył w Szanghaju szkołę kucharską. Wcześniej spędził rok w Australii, potem dwa lata pracował w restauracji w Gdyni, a następnie przez kilka miesięcy w Kielcach. Gotuje już od 13 lat.<br><br>&lt;tit&gt;Nie tylko potrawy&lt;/&gt;<br><br>Mao
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego