Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
przez sitko do innego naczynia i odstawić na bok. Rybę rozdrobnić widelcem i również odstawić.
2 Liście szpinaku wypłukać i wysuszyć. Włożyć je do dużego, lecz nie aluminiowego rondla i postawić na małym ogniu. Gotować powoli przez 5 minut, aż liście staną się miękkie. Odcedzić, ostudzić i drobno posiekać.
3 Masło rozpuścić, połączyć z mąką i gotować 30 sekund. Zdjąć patelnię z ogni i rozprowadzić zasmażkę pozostałym mlekiem. Patelnię postawić na ogniu i doprowadzić sos do wrzenia. Gotować minutę n małym ogniu, odstawić, przyprawić i dodać musztardę. Pozwolić, by sos powoli wystygł. Potem wbić do niego żółtka, wymieszać, dodać rozdrobnionego łososi
przez sitko do innego naczynia i odstawić na bok. Rybę rozdrobnić widelcem i również odstawić. <br>2 Liście szpinaku wypłukać i wysuszyć. Włożyć je do dużego, lecz nie aluminiowego rondla i postawić na małym ogniu. Gotować powoli przez 5 minut, aż liście staną się miękkie. Odcedzić, ostudzić i drobno posiekać.<br>3 Masło rozpuścić, połączyć z mąką i gotować 30 sekund. Zdjąć patelnię z ogni i rozprowadzić zasmażkę pozostałym mlekiem. Patelnię postawić na ogniu i doprowadzić sos do wrzenia. Gotować minutę n małym ogniu, odstawić, przyprawić i dodać musztardę. Pozwolić, by sos powoli wystygł. Potem wbić do niego żółtka, wymieszać, dodać rozdrobnionego łososi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego