na opakowaniu. Wystudzony połączyć z utartym masłem. Posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Czekoladę rozpuścić i utrzeć z masłem. Polać ciasto. Widelcem zrobić na wierzchu dekoracyjne fale. Posypać cukrem pudrem.<br>Czekoladowa tarta z bananami<br><gap><br>150 g maki, 100 g masła, 50 g cukru pudru, żółtko, łyżka śmietany, szczypta soli, tłuszcz do formy<br>Masa<br>3 łyżki czekolady, 7 łyżek cukru, 2 szklanki mleka, 1/2 laski wanilii, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 3 żółtka, 4 banany, 5 łyżek rumu lub innego alkoholu<br>Zagnieść składniki na ciasto. Schłodzić. Ciastem wylepić wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piec 20 minut w temperaturze 200oC.<br>Żółtka ubić z połowa cukru