Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Strąk papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobna kostkę. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
* Na dużej patelni rozgrzać masło. Włożyć cebulę z czosnkiem oraz paprykę i smażyć razem około 10 minut.
* Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki.
* Smażyć na niezbyt dużym ogniu, nie mieszając, tylko podważając łopatką brzegi omletu. Gdy masa od spodu całkowicie się zetnie, ułożyć na wierzchu ugotowane warzywa i doprawić solą oraz pieprzem.
* Omlet przykryć i jeszcze prze chwilę trzymać na słabym ogniu. Podawać posypany posiekaną natką
Strąk papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobna kostkę. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.<br>* Na dużej patelni rozgrzać masło. Włożyć cebulę z czosnkiem oraz paprykę i smażyć razem około 10 minut. <br>* Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki.<br>* Smażyć na niezbyt dużym ogniu, nie mieszając, tylko podważając łopatką brzegi omletu. Gdy masa od spodu całkowicie się zetnie, ułożyć na wierzchu ugotowane warzywa i doprawić solą oraz pieprzem.<br>* Omlet przykryć i jeszcze prze chwilę trzymać na słabym ogniu. Podawać posypany posiekaną natką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego