Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 45
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
daniem, z którym przyszło mi obcować, była tostada - 13,5 zł. Tu spód był podobny, jednak farsz, który tworzyła cebula i drobno mielony mix wołowo-wieprzowy, potraktowano dużą ilością żółtego sera i zapieczono. Sosy, do wyboru - łagodny, średni i ostry, stanowiły spoiwo dla mięsa, okraszonego tu i tam paprykowymi chipsami.
Meksykańska uczta w "Taco Mexicano" dobiegała końca, ale wiedziałem, że bez zrobienia jeszcze jednego, koniecznego kroku nie będę mógł opuścić tego sympatycznego lokalu. Pragnąłem Margarity. Z wielkim rozrzewnieniem opowiadał mi o niej znajomy redaktor, znany w Zakopanem z wysublimowanych smaków, którego na jakiś czas zesłano nad Tamizę. Tam też zakochał się
daniem, z którym przyszło mi obcować, była &lt;foreign&gt;tostada&lt;/&gt; - 13,5 zł. Tu spód był podobny, jednak farsz, który tworzyła cebula i drobno mielony mix wołowo-wieprzowy, potraktowano dużą ilością żółtego sera i zapieczono. Sosy, do wyboru - łagodny, średni i ostry, stanowiły spoiwo dla mięsa, okraszonego tu i tam paprykowymi chipsami.<br>Meksykańska uczta w "Taco Mexicano" dobiegała końca, ale wiedziałem, że bez zrobienia jeszcze jednego, koniecznego kroku nie będę mógł opuścić tego sympatycznego lokalu. Pragnąłem Margarity. Z wielkim rozrzewnieniem opowiadał mi o niej znajomy redaktor, znany w Zakopanem z wysublimowanych smaków, którego na jakiś czas zesłano nad Tamizę. Tam też zakochał się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego