Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
boczek i tak się wytopi. Na około 2-3 minuty przed końcem smażenia należy dodać pokrojoną 1 cebulę i posiekany 1 ząbek czosnku (to ważne - cebula czy czosnek zupełnie inaczej smakują, gdy są gotowane a inaczej jeśli je smażymy) -mięsko trzeba cięgle mieszać aby się nie przypaliło - ma się zrumienić. Mięsko już nam pięknie pachnie a my otwieramy piwo (0,5l) i wlewamy CAŁĄ jego zawartość do garnka (jeśli jest za mało płynu dolewamy piwo albo wodę -ale pamiętajmy - nie za dużo, wszak ma to być gulasz). Dodajemy pokrojoną cebulę (paprykę jeśli mamy -ja testowałem bez papryki) i pod przykryciem, co
boczek i tak się wytopi. Na około 2-3 minuty przed końcem smażenia należy dodać pokrojoną 1 cebulę i posiekany 1 ząbek czosnku (to ważne - cebula czy czosnek zupełnie inaczej smakują, gdy są gotowane a inaczej jeśli je smażymy) -mięsko trzeba cięgle mieszać aby się nie przypaliło - ma się zrumienić. Mięsko już nam pięknie pachnie a my otwieramy piwo (0,5l) i wlewamy CAŁĄ jego zawartość do garnka (jeśli jest za mało płynu dolewamy piwo albo wodę -ale pamiętajmy - nie za dużo, wszak ma to być gulasz). Dodajemy pokrojoną cebulę (paprykę jeśli mamy -ja testowałem bez papryki) i pod przykryciem, co
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego