Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.
Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąka i pokrój w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż po łyżce stołowej przygotowanego farszu i złóż końce tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.
RADA: koperty się nie przypalą, jeśli przed pieczeniem wyłożysz blachę specjalnym papierem pergaminowym do
wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.<br>Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąka i pokrój w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż po łyżce stołowej przygotowanego farszu i złóż końce tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.<br>RADA: koperty się nie przypalą, jeśli przed pieczeniem wyłożysz blachę specjalnym papierem pergaminowym do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego