Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
rozmarynu suszonego, 2 łyżki masła, 2-3 cebule, marchewka, 150 g pieczarek, 1/2 szklanki rosołu (z kostki), szklanka wytrawnego białego wina
Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.
Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.
Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować
rozmarynu suszonego, 2 łyżki masła, 2-3 cebule, marchewka, 150 g pieczarek, 1/2 szklanki rosołu (z kostki), szklanka wytrawnego białego wina<br>Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.<br>Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.<br>Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.<br>Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego