Typ tekstu: Książka
Autor: Kabatc Eugeniusz
Tytuł: Vinum sacrum et profanum
Rok: 2003
od tamtych, co zastrzegły sobie głośną i zasłużoną sławę. Włosi robią swoje Spumante (zwłaszcza w Asti, w Conegliano) tą sama metodą (champanoise) i wychodzi im to bardzo dobrze, Niemcy mają niezłe Senty, Rosjanie własną metodę ruchu ciągłego, inne kraje również, przy akuratnym stosowaniu przyśpieszonej fermentacji charmat, uzyskują coraz lepsze wyniki. Największy kłopot jest z tymi, z urodzenia niejako kiepskimi, do których wpompowuje się po prostu dwutlenek węgla, by stały się - niczym pospolita lemoniada - najzwyczajniej gazowane.

Nie dajmy się zatem sterroryzować wielkim markom, ale nie lekceważmy też potrzeby i możliwości wyboru. Jest przecież coraz większy. W widełkach cen nie wszystko się mieści
od tamtych, co zastrzegły sobie głośną i zasłużoną sławę. Włosi robią swoje Spumante (zwłaszcza w Asti, w Conegliano) tą sama metodą (champanoise) i wychodzi im to bardzo dobrze, Niemcy mają niezłe Senty, Rosjanie własną metodę ruchu ciągłego, inne kraje również, przy akuratnym stosowaniu przyśpieszonej fermentacji charmat, uzyskują coraz lepsze wyniki. Największy kłopot jest z tymi, z urodzenia niejako kiepskimi, do których wpompowuje się po prostu dwutlenek węgla, by stały się - niczym pospolita lemoniada - najzwyczajniej gazowane. <br><br>Nie dajmy się zatem sterroryzować wielkim markom, ale nie lekceważmy też potrzeby i możliwości wyboru. Jest przecież coraz większy. W widełkach cen nie wszystko się mieści
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego