Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
białego wina,
1 cytryn
Serca oczyść z błon i dokładnie umyj, a następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z wody, osacz i odstaw, by ostygły. Kiedy będą zimne, ostrym nożem ponacinaj je w kilku miejscach.
Słoninę lub boczek pokrój w cienkie długie paseczki i naszpikuj nimi serca.
Obierz i pokrój w drobną kostkę i zrumień na patelni, dodaj cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor. Naszpikowane boczkiem lub słoniną serca ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu do zapiekania, zalej bulionem, w którym się gotowały, i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Zapiekaj, aż na sercach utworzy się apetyczna, rumiana
białego wina,<br>1 cytryn<br>Serca oczyść z błon i dokładnie umyj, a następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z wody, osacz i odstaw, by ostygły. Kiedy będą zimne, ostrym nożem ponacinaj je w kilku miejscach.<br>Słoninę lub boczek pokrój w cienkie długie paseczki i naszpikuj nimi serca.<br>Obierz i pokrój w drobną kostkę i zrumień na patelni, dodaj cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor. Naszpikowane boczkiem lub słoniną serca ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu do zapiekania, zalej bulionem, w którym się gotowały, i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Zapiekaj, aż na sercach utworzy się apetyczna, rumiana
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego