Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
marynatę do mięsa z sosu ostrygowego (do kupienia w każdym większym spożywczaku) ok.50 ml, do tego jedno jajko, trzy czubate łyżki stołowe mąki kukurydzianej, zamieszać i dolewając wodę wyrobić na konsystencję kisielu. Do tego wrzucić mięsko, posolić i wymieszać. Mięsko nie powinno w tym pływać tylko się pokryć masą. Odstawiamy na 15 minut. Wcześniej umyte brokuły rozdzielamy na kawałki wielkości połowy kciuka na jedną porcję wystarczy tyle co wejdzie na dłoń, cebulę dymkę (jedną na porcję) pokroić w 3-centymetrowe kawałki. Paprykę chilli (dla mnie conajmniej jedną), otworzyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski mniej więcej 1x3 cm. Korzeń
marynatę do mięsa z sosu ostrygowego (do kupienia w każdym większym spożywczaku) ok.50 ml, do tego jedno jajko, trzy czubate łyżki stołowe mąki kukurydzianej, zamieszać i dolewając wodę wyrobić na konsystencję kisielu. Do tego wrzucić mięsko, posolić i wymieszać. Mięsko nie powinno w tym pływać tylko się pokryć masą. Odstawiamy na 15 minut. Wcześniej umyte brokuły rozdzielamy na kawałki wielkości połowy kciuka na jedną porcję wystarczy tyle co wejdzie na dłoń, cebulę dymkę (jedną na porcję) pokroić w 3-centymetrowe kawałki. Paprykę chilli (dla mnie conajmniej jedną), otworzyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski mniej więcej 1x3 cm. Korzeń
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego