Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki.
* Smażyć na niezbyt dużym ogniu, nie mieszając, tylko podważając łopatką brzegi omletu. Gdy masa od spodu całkowicie się zetnie, ułożyć na wierzchu ugotowane warzywa i doprawić solą oraz pieprzem.
* Omlet przykryć i jeszcze prze chwilę trzymać na słabym ogniu. Podawać posypany posiekaną natką lub szczypiorkiem.
Nasza rada
Po wlaniu masy jajecznej na rozgrzaną patelnię powinnaś zmniejszyć ogień. W czasie smażenia lekko poruszaj patelnia, a zapobiegniesz przypaleniu się omletu. Co jakiś czas podważaj jego brzegi, by masa z wierzchu spływała na
wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki.<br>* Smażyć na niezbyt dużym ogniu, nie mieszając, tylko podważając łopatką brzegi omletu. Gdy masa od spodu całkowicie się zetnie, ułożyć na wierzchu ugotowane warzywa i doprawić solą oraz pieprzem.<br>* Omlet przykryć i jeszcze prze chwilę trzymać na słabym ogniu. Podawać posypany posiekaną natką lub szczypiorkiem.<br>Nasza rada<br>Po wlaniu masy jajecznej na rozgrzaną patelnię powinnaś zmniejszyć ogień. W czasie smażenia lekko poruszaj patelnia, a zapobiegniesz przypaleniu się omletu. Co jakiś czas podważaj jego brzegi, by masa z wierzchu spływała na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego