Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
do obiadu radzimy wzbogacić wędlinami i jajkami wielkanocnymi, a po deserze podać kawę, herbatę oraz baby, serniki i mazurki.
PROPONUJEMY MENU DLA CZTERECH OSÓB:
PRZYSTAWKI:
SCHAB PARZONY Z SOSEM ŚLIWKOWYM
SAŁATKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
ZUPA:
SABAUDZKA
DRUGIE DANIE:
MOSTEK CIELĘCY FASZEROWANY
KLUSECZKI Z PAPRYKĄ
GROSZEK FERNANDA
DESER:
BANANY ZAPIEKANE

SCHAB PARZONY
75 dag schabu bez kości, 4 łyżki suszonego majeranku, po 2 łyżki suszonego rozmarynu i tymianku, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu ziarnistego utłuczonego w moździerzu, 1 łyżka soli.
Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z ziołami, solą oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć mieszanką ziołową (fot. A), ciasno
do obiadu radzimy wzbogacić wędlinami i jajkami wielkanocnymi, a po deserze podać kawę, herbatę oraz baby, serniki i mazurki.<br>PROPONUJEMY MENU DLA CZTERECH OSÓB:<br>PRZYSTAWKI:<br>SCHAB PARZONY Z SOSEM ŚLIWKOWYM<br>SAŁATKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ<br>ZUPA:<br>SABAUDZKA<br>DRUGIE DANIE:<br>MOSTEK CIELĘCY FASZEROWANY<br>KLUSECZKI Z PAPRYKĄ<br>GROSZEK FERNANDA<br>DESER:<br>BANANY ZAPIEKANE<br><br>&lt;tit1&gt;SCHAB PARZONY&lt;/tit1&gt;<br>75 dag schabu bez kości, 4 łyżki suszonego majeranku, po 2 łyżki suszonego rozmarynu i tymianku, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu ziarnistego utłuczonego w moździerzu, 1 łyżka soli.<br>Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z ziołami, solą oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć mieszanką ziołową (fot. A), ciasno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego