Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
skarmiania mieszanek PP-grower, PT-1 i PT-2 wyprodukowanych z koncentratów rzepakowo-bobikowych na tle mieszanek kontrolnych. Przeprowadzono trzy doświadczenia żywieniowe, w tym: dwa pierwsze na fermie doświadczalnej Centralnego Laboratorium Przemysłu Paszowego w Snopkowie, a trzecie na fermie towarowej Państwowego Przedsiębiorstwa Gospodarki Rolnej w Barcianach (woj. olsztyńskie). W Mieszalni Pasz tego gospodarstwa wyprodukowane były wszystkie mieszanki doświadczalne. Przed rozpoczęciem każdego doświadczenia mieszanki przeanalizowano pod względem zawartości składników pokarmowych według metod podanych w pkt. 3.1.

3.3.1. Doświadczenie I
Eksperyment przeprowadzono niezależnie na trzech grupach wiekowych świń, tj.: warchlakach, tucznikach w I okresie tuczu i tucznikach w II okresie
skarmiania mieszanek PP-grower, PT-1 i PT-2 wyprodukowanych z koncentratów rzepakowo-bobikowych na tle mieszanek kontrolnych. Przeprowadzono trzy doświadczenia żywieniowe, w tym: dwa pierwsze na fermie doświadczalnej Centralnego Laboratorium Przemysłu Paszowego w Snopkowie, a trzecie na fermie towarowej Państwowego Przedsiębiorstwa Gospodarki Rolnej &lt;page nr=30&gt; w Barcianach (woj. olsztyńskie). W Mieszalni Pasz tego gospodarstwa wyprodukowane były wszystkie mieszanki doświadczalne. Przed rozpoczęciem każdego doświadczenia mieszanki przeanalizowano pod względem zawartości składników pokarmowych według metod podanych w pkt. 3.1.<br><br>&lt;tit1&gt;3.3.1. Doświadczenie I&lt;/&gt;<br>Eksperyment przeprowadzono niezależnie na trzech grupach wiekowych świń, tj.: warchlakach, tucznikach w I okresie tuczu i tucznikach w II okresie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego