Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
cukru pudru, żółtko, łyżka śmietany, szczypta soli, tłuszcz do formy
Masa
3 łyżki czekolady, 7 łyżek cukru, 2 szklanki mleka, 1/2 laski wanilii, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 3 żółtka, 4 banany, 5 łyżek rumu lub innego alkoholu
Zagnieść składniki na ciasto. Schłodzić. Ciastem wylepić wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piec 20 minut w temperaturze 200oC.
Żółtka ubić z połowa cukru. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 5 łyżkach mleka i wlać do reszty gotującego się mleka z wanilią. Gorącym "budyniem" zalać ubite żółtka. Wymieszać ze starta czekoladą. Wylać n popieczony spód i piec 10-15 minut.
Na ostudzonej tarcie ułożyć pokrojone w
cukru pudru, żółtko, łyżka śmietany, szczypta soli, tłuszcz do formy<br>Masa<br>3 łyżki czekolady, 7 łyżek cukru, 2 szklanki mleka, 1/2 laski wanilii, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 3 żółtka, 4 banany, 5 łyżek rumu lub innego alkoholu<br>Zagnieść składniki na ciasto. Schłodzić. Ciastem wylepić wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piec 20 minut w temperaturze 200oC.<br>Żółtka ubić z połowa cukru. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 5 łyżkach mleka i wlać do reszty gotującego się mleka z wanilią. Gorącym "budyniem" zalać ubite żółtka. Wymieszać ze starta czekoladą. Wylać n popieczony spód i piec 10-15 minut.<br>Na ostudzonej tarcie ułożyć pokrojone w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego