Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
posmarowania formy
2 łyżki tartej bułki
175 g filetów z wędzonego łososia
250 ml (1 szkl.) mlek
1 liść laurowy
pół malej cebuli
6 ziaren pieprzu
450 g świeżego szpinaku
25 g masła
25 g (2,5 łyżki) mąki
sól i pieprz do smaku
pół łyżeczki musztardy
4 jaja
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Blachę ułożyć na środkowym poziomie. Wysokie naczynie na suflet o pojemności 0,5 l posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Łososia ułożyć w płytkim żaroodpornym naczyniu i wlać do niego 150 ml mleka, tak by zakryć rybę do połowy. Dodać listek laurowy, cebulę, pieprz, przykryć i
posmarowania formy <br>2 łyżki tartej bułki <br>175 g filetów z wędzonego łososia<br>250 ml (1 szkl.) mlek<br>1 liść laurowy<br>pół malej cebuli<br>6 ziaren pieprzu<br>450 g świeżego szpinaku<br>25 g masła<br>25 g (2,5 łyżki) mąki<br>sól i pieprz do smaku<br>pół łyżeczki musztardy<br>4 jaja<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Blachę ułożyć na środkowym poziomie. Wysokie naczynie na suflet o pojemności 0,5 l posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Łososia ułożyć w płytkim żaroodpornym naczyniu i wlać do niego 150 ml mleka, tak by zakryć rybę do połowy. Dodać listek laurowy, cebulę, pieprz, przykryć i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego