Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
proces trawienia produktów. Uaktywnione w ślinie enzymy rozpoczynaj proces, który warunkuje odpowiednie wykorzystanie pokarmu.
Po drugie - unikamy, a w przypadkach rygorystycznych rezygnujemy z produktów otrzymanych z białej mąki. Należy zapomnieć o cukrze i słodzikach, zostaje miód i naturalny cukier w owocach. Wykluczamy z jadłospisu wszelkie wędzonki, konserwy i napoje gazowane. Pijemy wodę oligoceńską. Smaku dodają potrawom niewielkie ilości świeżego masła oraz tłoczone na zimno oleje lub oliwa z oliwek.
Po trzecie - umiar i jeszcze raz umiar w jedzeniu orz piciu (zwłaszcza kawy, mocnej herbaty, alkoholu).
Wspomaganie organizmu w walce z chorób jedzeniem określonych pokarmów jest przez wielu dietetyków uznawane za uzupełnienie
proces trawienia produktów. Uaktywnione w ślinie enzymy rozpoczynaj proces, który warunkuje odpowiednie wykorzystanie pokarmu.<br>Po drugie - unikamy, a w przypadkach rygorystycznych rezygnujemy z produktów otrzymanych z białej mąki. Należy zapomnieć o cukrze i słodzikach, zostaje miód i naturalny cukier w owocach. Wykluczamy z jadłospisu wszelkie wędzonki, konserwy i napoje gazowane. Pijemy wodę oligoceńską. Smaku dodają potrawom niewielkie ilości świeżego masła oraz tłoczone na zimno oleje lub oliwa z oliwek.<br>Po trzecie - umiar i jeszcze raz umiar w jedzeniu orz piciu (zwłaszcza kawy, mocnej herbaty, alkoholu).<br>Wspomaganie organizmu w walce z chorób jedzeniem określonych pokarmów jest przez wielu dietetyków uznawane za uzupełnienie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego