Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
mieć odpowiednią konsystencje. Zbyt rzadka spowoduje, że suflet nie urośnie, za gęsta - ze wierzch ciasta się zapadnie.
GDY SUFLET OPADA
Nawet gdy suflet opadł, nie znaczy to, że popełniono błąd w trakcie przyrządzania. Jeśli po ostygnięciu nadal opada, można przełożyć go (spodem do góry) na talerz, aby nabrał właściwego kształtu. Pikantne suflety podaje się polane sosem pomidorowym, słodkie są najlepsze z bitą śmietaną i owocami.
Z KAPELUSZEM
Przed wstawieniem do piekarnik formy z masą sufletową można wyżłobić palcem na środku rowek w kształcie okręgu. Dzięki temu upieczony suflet będzie wyglądał jak kapelusz
mieć odpowiednią konsystencje. Zbyt rzadka spowoduje, że suflet nie urośnie, za gęsta - ze wierzch ciasta się zapadnie.<br>GDY SUFLET OPADA<br>Nawet gdy suflet opadł, nie znaczy to, że popełniono błąd w trakcie przyrządzania. Jeśli po ostygnięciu nadal opada, można przełożyć go (spodem do góry) na talerz, aby nabrał właściwego kształtu. Pikantne suflety podaje się polane sosem pomidorowym, słodkie są najlepsze z bitą śmietaną i owocami.<br>Z KAPELUSZEM<br>Przed wstawieniem do piekarnik formy z masą sufletową można wyżłobić palcem na środku rowek w kształcie okręgu. Dzięki temu upieczony suflet będzie wyglądał jak kapelusz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego