Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i pieczarki podrumienić na oleju, przesmażyć z ryżem.
Farsz wymieszać z kaszą gryczaną, gorczycą i startym serem, przyprawić do smaku, farszem napełnić ryby, rozcięty bok spiąć wykałaczkami.
Ryby ułożyć n folii aluminiowej, n wierzchu położyć listki bazylii i trochę masła, luźno zawinąć w folię, piec ok. 20 min w 180oC.
Placki z parówkami

Składniki:

Mąkę pszenną i kukurydzianą rozmieszać z mlekiem, jajkami i solą, z parówek zdjąć osłonki, pokroić na plasterki, na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju, kłaść plasterki parówek, obsmażyć z jednej strony, przewrócić na drugą, na plasterki parówek kłaść łyżką ciasto, formując małe placuszki, usmażyć z dwóch stron
i pieczarki podrumienić na oleju, przesmażyć z ryżem.<br>Farsz wymieszać z kaszą gryczaną, gorczycą i startym serem, przyprawić do smaku, farszem napełnić ryby, rozcięty bok spiąć wykałaczkami.<br>Ryby ułożyć n folii aluminiowej, n wierzchu położyć listki bazylii i trochę masła, luźno zawinąć w folię, piec ok. 20 min w 180oC.<br>Placki z parówkami<br>&lt;gap&gt;<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Mąkę pszenną i kukurydzianą rozmieszać z mlekiem, jajkami i solą, z parówek zdjąć osłonki, pokroić na plasterki, na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju, kłaść plasterki parówek, obsmażyć z jednej strony, przewrócić na drugą, na plasterki parówek kłaść łyżką ciasto, formując małe placuszki, usmażyć z dwóch stron
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego