Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
będzie 8 osób (każdemu po 3 kawałki).
Składniki
Ciasto.
Mąka pszenna: 0,5 kg
Woda: 125 ml
Maryna: 35 dag
Jaja: 7 sztuk
Cukier: 35 dag
Kakao ciemne holenderskie: 8 dag
Proszek do pieczenia: 3 łyżeczki (płaskie)
Masa kokosowa
Białko jaja: 1,5 szklanki
Cukier: 40 dag
Kokos: 40 dag
Polewa czekoladowa
Czekolada gorzka: 6 dag
Czekolada mleczna: 4 dag
Maryna: 6 dag
Masło: 3 dag
Przepis
Białka ubić z cukrem i lekko wymieszać z kokosem. Margarynę, cukier, kakao i wodę ostrożnie zagotować i ostudzić. Wprowadzić jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowę uzyskanego, półpłynnego, ciasta wlać do blachy. Rozłożyć
będzie 8 osób (każdemu po 3 kawałki).<br>Składniki<br>Ciasto.<br>Mąka pszenna: 0,5 kg<br>Woda: 125 ml<br>Maryna: 35 dag<br>Jaja: 7 sztuk<br>Cukier: 35 dag<br>Kakao ciemne holenderskie: 8 dag<br>Proszek do pieczenia: 3 łyżeczki (płaskie)<br>Masa kokosowa<br>Białko jaja: 1,5 szklanki<br>Cukier: 40 dag<br>Kokos: 40 dag<br>Polewa czekoladowa<br>Czekolada gorzka: 6 dag<br>Czekolada mleczna: 4 dag<br>Maryna: 6 dag<br>Masło: 3 dag<br>Przepis<br>Białka ubić z cukrem i lekko wymieszać z kokosem. Margarynę, cukier, kakao i wodę ostrożnie zagotować i ostudzić. Wprowadzić jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowę uzyskanego, półpłynnego, ciasta wlać do blachy. Rozłożyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego