Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Uzupełnić wrzątkiem tak, aby sięgał około 5 mm nad powierzchnię. Gdy kaszka wchłonie płyn, wymieszać ją z masłem i rumem, dodać banany, rodzynki, jabłka oraz płatki migdałowe i wymieszać. Przygotować sos: do miski wbić jajko i żółtko, wsypać cukier. Jajko z żółtkiem ubijać na parze aż powstanie gęsty pienisty sos. Pomarańczę wyszorować gorącą wodą, osuszyć i pokroić w cienkie półplastry. Przed podaniem deser polać sosem i przybrać pomarańczami.
(4 porcje)

SAŁATKA NA CIEPŁO Z SUSZONYMI MORELAMI I MIGDAŁAMI
35 dag kuskusu, 8 suszonych moreli (8 dag), 2 łyżki obranych migdałów, podsmażonych lekko na patelni (z odrobiną oleju), świeża kolendra lub natka
Uzupełnić wrzątkiem tak, aby sięgał około 5 mm nad powierzchnię. Gdy kaszka wchłonie płyn, wymieszać ją z masłem i rumem, dodać banany, rodzynki, jabłka oraz płatki migdałowe i wymieszać. Przygotować sos: do miski wbić jajko i żółtko, wsypać cukier. Jajko z żółtkiem ubijać na parze aż powstanie gęsty pienisty sos. Pomarańczę wyszorować gorącą wodą, osuszyć i pokroić w cienkie półplastry. Przed podaniem deser polać sosem i przybrać pomarańczami.<br>(4 porcje)<br><br>&lt;tit1&gt;SAŁATKA NA CIEPŁO Z SUSZONYMI MORELAMI I MIGDAŁAMI&lt;/tit1&gt;<br>35 dag kuskusu, 8 suszonych moreli (8 dag), 2 łyżki obranych migdałów, podsmażonych lekko na patelni (z odrobiną oleju), świeża kolendra lub natka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego