Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
dobrowolne. Uczestnicy mają prawo wglądu do swoich danych osobowych.


DOBRE RADY
WARZYWA
POMIDORY FASZEROWANE

Dla 6 osób, Przygotowanie: 20 min, 155 kcal
10 dużych dojrzałych pomidorów,
5 marchewek,
4 ząbki czosnku,
100 g śmietany lub majonezu,
100 g łuskanych orzechów włoskich,
sól,
cukier do smaku,
natka pietruszki,
kilka liści sałaty
Pomidory dokładnie umyj pod strumieniem bieżącej wody i osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem odetnij wierzchy pomidorów (zachowaj je) i łyżeczką ostrożnie wydrąż miąższ. Umyj i obierz marchewki, zetrzyj je na średniej grubości tarce. Ząbki czosnku drobniutko posiekaj lub zmiażdż w prasce.
Posiekaj orzechy włoskie (równie dobrze możesz je zastąpić migdałami).
Opłukaną
dobrowolne. Uczestnicy mają prawo wglądu do swoich danych osobowych.<br>&lt;gap&gt; &lt;/&gt;<br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>WARZYWA<br>POMIDORY FASZEROWANE<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 20 min, 155 kcal<br>10 dużych dojrzałych pomidorów,<br>5 marchewek,<br>4 ząbki czosnku,<br>100 g śmietany lub majonezu,<br>100 g łuskanych orzechów włoskich,<br>sól,<br>cukier do smaku,<br>natka pietruszki,<br>kilka liści sałaty<br>Pomidory dokładnie umyj pod strumieniem bieżącej wody i osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem odetnij wierzchy pomidorów (zachowaj je) i łyżeczką ostrożnie wydrąż miąższ. Umyj i obierz marchewki, zetrzyj je na średniej grubości tarce. Ząbki czosnku drobniutko posiekaj lub zmiażdż w prasce.<br>Posiekaj orzechy włoskie (równie dobrze możesz je zastąpić migdałami).<br>Opłukaną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego