Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 24
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
intencje funta kłaków nie są warte. I właśnie na złość jemu odwiedziłem otwarty niedawno "Adamo", który się uważa za pizzerię i restaurację jednocześnie.
Nowy "Adamo" to dość duży lokal, o wystroju niedokończonej chałupy góralskiej, czy też szopy w góralskim obejściu. Głównym elementem ozdobnym jest drewniane przepierzenie, ze staroświecką konstrukcją dźwierzy. Powłócząc oczami po obszernym, lecz niskim wnętrzu, natrafiłem na podłożone właśnie usłużną ręką pana Roberta menu.
W "Adamo" gotują zupy charakterystyczne dla naszej szerokości geograficznej: zupa dnia 2,5 zł, rosół 2,5, żurek 4 zł, cebulowa 4, barszcz z krokietem 5,5 zł, flaki 5 zł. Skusił mnie krem czosnkowy
intencje funta kłaków nie są warte. I właśnie na złość jemu odwiedziłem otwarty niedawno "Adamo", który się uważa za pizzerię i restaurację jednocześnie.<br>Nowy "Adamo" to dość duży lokal, o wystroju niedokończonej chałupy góralskiej, czy też szopy w góralskim obejściu. Głównym elementem ozdobnym jest drewniane przepierzenie, ze staroświecką konstrukcją &lt;orig&gt;dźwierzy&lt;/&gt;. Powłócząc oczami po obszernym, lecz niskim wnętrzu, natrafiłem na podłożone właśnie usłużną ręką pana Roberta menu.<br>W "Adamo" gotują zupy charakterystyczne dla naszej szerokości geograficznej: zupa dnia 2,5 zł, rosół 2,5, żurek 4 zł, cebulowa 4, barszcz z krokietem 5,5 zł, flaki 5 zł. Skusił mnie krem czosnkowy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego