Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wyrób z koncentratem pomidorowym, solą, cebulą, czosnkiem, 2 łyżkami bulionu i kaparami.
3. Na środku cielęciny rozłóż mielone i jajka. Zawiń i zwiąż nicią. Piecz godzinę w temp. 200oC, polewając bulionem.
Czas przygotowania: 90 min, 1 porcja = 760 kcal
cena za 1 porcję ok. 5 zł
Krem z porów
(Z RUMIANYMI GRZANKAMI)
Produkty na 6 porcji:
4 duże pory, 2 średnie ziemniaki, półtorej kostki rosołowej, sól, pieprz, oliwa, parmezan, grzanki: 1/2 bulki wrocławskiej pokrojonej w kostkę i zrumienionej n suchej patelni
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Umyj i cienko pory. Podsmaż je na oliwie. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do
wyrób z koncentratem pomidorowym, solą, cebulą, czosnkiem, 2 łyżkami bulionu i kaparami.<br>3. Na środku cielęciny rozłóż mielone i jajka. Zawiń i zwiąż nicią. Piecz godzinę w temp. 200oC, polewając bulionem.<br>Czas przygotowania: 90 min, 1 porcja = 760 kcal<br>cena za 1 porcję ok. 5 zł<br>Krem z porów<br>(Z RUMIANYMI GRZANKAMI)<br>Produkty na 6 porcji:<br>4 duże pory, 2 średnie ziemniaki, półtorej kostki rosołowej, sól, pieprz, oliwa, parmezan, grzanki: 1/2 bulki wrocławskiej pokrojonej w kostkę i zrumienionej n suchej patelni<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Umyj i cienko pory. Podsmaż je na oliwie. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego