Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
drobno pokroić. Cebulę obrać i również drobno pokroić. Kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i podzielić na 6-8 porcji. Połowę masła stopić na patelni, dodać sól, przyprawy, połowę pomidorów oraz cebulę, łodyżki natki pietruszki i kolendry. Przesmażyć, stale mieszając. Dodać kurczaka, przykryć naczynie i dusić potrawę 15 min na wolnym ogniu. Rzodkiew obrać, opłukać, pokroić na spore kawałki i dodać do kurczaka. Wlać 4 szklanki wody i gotować 30 min. Dymki obrać, opłukać, pokroić i włożyć do potrawy. Cukinię opłukać, osuszyć i pokroić na grube plastry. Resztę pomidorów zmiksować i dodać do mięsa razem z groszkiem, cukinią oraz papryczką chili. Uzupełnić wodą
drobno pokroić. Cebulę obrać i również drobno pokroić. Kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i podzielić na 6-8 porcji. Połowę masła stopić na patelni, dodać sól, przyprawy, połowę pomidorów oraz cebulę, łodyżki natki pietruszki i kolendry. Przesmażyć, stale mieszając. Dodać kurczaka, przykryć naczynie i dusić potrawę 15 min na wolnym ogniu. Rzodkiew obrać, opłukać, pokroić na spore kawałki i dodać do kurczaka. Wlać 4 szklanki wody i gotować 30 min. Dymki obrać, opłukać, pokroić i włożyć do potrawy. Cukinię opłukać, osuszyć i pokroić na grube plastry. Resztę pomidorów zmiksować i dodać do mięsa razem z groszkiem, cukinią oraz papryczką chili. Uzupełnić wodą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego