Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
nim zagłębienie, włożyć mięso, polać sosem, w którym się gotowało, i podawać.
(8 porcji)

Z BAKŁAŻANAMI I SOSEM MIĘSNO-POMIDOROWYM
90 dag kuskusu, 6 jajek
BAKŁAŻANY
1 kg bakłażanów, 6 ząbków czosnku, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka papryki, szczypta pieprzu cayenne, 1 łyżeczka zmielonego kminku, sól
SOS MIĘSNO-POMIDOROWY
1 kg mięsa wołowego bez kości, 2 kg pomidorów, 6 ząbków czosnku, 1/3 szklanki oliwy, 1 łyżka zmielonego kminku, cukier, sól i pieprz
Przygotować bakłażany: warzywa umyć, osuszyć, obrać "w zebrę", tj. co drugi pasek skórki zostawić, pokroić w plastry, posolić, po 15 min opłukać i osączyć
nim zagłębienie, włożyć mięso, polać sosem, w którym się gotowało, i podawać.<br>(8 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z BAKŁAŻANAMI I SOSEM MIĘSNO-POMIDOROWYM&lt;/tit1&gt;<br>90 dag kuskusu, 6 jajek<br>BAKŁAŻANY<br>1 kg bakłażanów, 6 ząbków czosnku, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka papryki, szczypta pieprzu cayenne, 1 łyżeczka zmielonego kminku, sól<br>SOS MIĘSNO-POMIDOROWY<br>1 kg mięsa wołowego bez kości, 2 kg pomidorów, 6 ząbków czosnku, 1/3 szklanki oliwy, 1 łyżka zmielonego kminku, cukier, sól i pieprz<br>Przygotować bakłażany: warzywa umyć, osuszyć, obrać "w zebrę", tj. co drugi pasek skórki zostawić, pokroić w plastry, posolić, po 15 min opłukać i osączyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego