Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na końcu cukier wanilinowy i mleko, dodać przesianą z proszkiem do pieczeni mąkę, dokładnie wymieszać, masę połączyć z rozdrobnionymi bakaliami i ubitą na sztywno pianę z białek, wyłożyć do natłuszczonej i obsypanej mąką formy, piec około 1 godz. w temperaturze 180oC, ciasto wyjąć z formy, jeszcze ciepłe posyp kokosowymi wiórkami.
Tarta cynamonowa
Składniki:

Do przesianej mąki wsypać szczyptę soli i cukier oraz 1/2 łyżeczki cynamonu, dodać pokrojone masło i posiekać, wlać śmietanę, rozetrzeć ciasto palcami, szybko zagnieść, włożyć n 30 min do lodówki, rozwałkować na grubość 5 mm, wylepić dno i brzegi formy, nakłuć widelcem, piec 15-20 min w
na końcu cukier wanilinowy i mleko, dodać przesianą z proszkiem do pieczeni mąkę, dokładnie wymieszać, masę połączyć z rozdrobnionymi bakaliami i ubitą na sztywno pianę z białek, wyłożyć do natłuszczonej i obsypanej mąką formy, piec około 1 godz. w temperaturze 180oC, ciasto wyjąć z formy, jeszcze ciepłe posyp kokosowymi wiórkami.<br>Tarta cynamonowa<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Do przesianej mąki wsypać szczyptę soli i cukier oraz 1/2 łyżeczki cynamonu, dodać pokrojone masło i posiekać, wlać śmietanę, rozetrzeć ciasto palcami, szybko zagnieść, włożyć n 30 min do lodówki, rozwałkować na grubość 5 mm, wylepić dno i brzegi formy, nakłuć widelcem, piec 15-20 min w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego