Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 08.17
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
stosownych decyzji lokalizacyjnych i pozwoleń. Dlatego nie sądzę, by budowa dróg omijających sporą część województwa była możliwa.


-Dziękuję


Nasze smakołyki

Kiszone liście winogronowe, paska bukowińska, placek niezwykły drożdżowy i kotlety "leszczynki" - to tylko niektóre z 29 produktów zgłoszonych do konkursu na lubuski specyfik kulinarny.


W sobotę w Muzeum Kultury i Techniki Wiejskiej w Bogdańcu, podczas tradycyjnego już "Święta chleba", smacznych pokus będzie więcej. Kiszka ziemniaczana, smalec z borówkami, słoneczne mirabelki, leśna malinówka, schab dziadka Bronka, chleb wiejski. Wszystko pyszne, że palce lizać i zrobione według tradycyjnych receptur. To warunki, które powinny spełniać smakołyki konkurujące o miano produktu regionalnego w ramach konkursu
stosownych decyzji lokalizacyjnych i pozwoleń. Dlatego nie sądzę, by budowa dróg omijających sporą część województwa była możliwa.&lt;/&gt;<br><br><br>&lt;who1&gt;-Dziękuję&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br><br>&lt;div type="news"&gt;&lt;tit&gt;Nasze smakołyki&lt;/&gt;<br><br>&lt;intro&gt;Kiszone liście winogronowe, paska bukowińska, placek niezwykły drożdżowy i kotlety "leszczynki" - to tylko niektóre z 29 produktów zgłoszonych do konkursu na lubuski specyfik kulinarny.&lt;/&gt;<br><br><br>W sobotę w Muzeum Kultury i Techniki Wiejskiej w Bogdańcu, podczas tradycyjnego już "Święta chleba", smacznych pokus będzie więcej. Kiszka ziemniaczana, smalec z borówkami, słoneczne mirabelki, leśna malinówka, schab dziadka Bronka, chleb wiejski. Wszystko pyszne, że palce lizać i zrobione według tradycyjnych receptur. To warunki, które powinny spełniać smakołyki konkurujące o miano produktu regionalnego w ramach konkursu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego