cebuli, 500 g kiszonej kapusty, 20 g maki, tłuszcz, kminek, pieprz, bułka tarta do formy<br>Zagnieść i wyrobić składniki makaronu. Podzielić n części, rozwałkować n cienkie placki, pozostawić do przeschnięcia. Następnie przesypać mąką, zwinąć w rulon, pokroić w paski 2 cm szerokości, potem w poprzek na kwadraciki, rozrzucić na stolnicy. Ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.<br>Grzyby namoczyć, ugotować, pokroić w paseczki. Pokrojoną kapustę zalać wywarem z grzybów, ugotować, odparować.<br>Cebulę zeszklić na tłuszczu, oprószyć mąką, zasmażyć. Połączyć z kapustą, wymieszać z łazankami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysypanym bułką tartą, zapiec.<br>Dobra rada!<br>Łazanki można przygotować na zapas. Pokrojone ciasto należy dobrze