Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Ugotować. Podawać podsmażone na reszcie oleju.
Ruskie

1/2 kg ziemniaków (ugotowanych), 250 g białego sera, 2 cebule, 2 łyżki oleju, sól, pieprz
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na połowie oleju. Ziemniaki i ser zemleć. Wymieszać z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć na przygotowane ciasto i ulepić pierogi. Ugotować. Podawać polane resztą oleju lub roztopionym masłem.
Sztuka lepienia pierogów
Aby pierogi się dobrze sklejały, palce którymi je lepimy, należy zwilżyć zimną wodą lub brzegi ciasta posmarować roztrzepanym białkiem. Trzeba uważać, by miedzy brzegi cis ta nie dostał się farsz. Po sklejeniu rant pieroga można uformować w ozdobny wałek (lepimy
Ugotować. Podawać podsmażone na reszcie oleju.<br>Ruskie<br>&lt;gap&gt;<br>1/2 kg ziemniaków (ugotowanych), 250 g białego sera, 2 cebule, 2 łyżki oleju, sól, pieprz<br>Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na połowie oleju. Ziemniaki i ser zemleć. Wymieszać z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć na przygotowane ciasto i ulepić pierogi. Ugotować. Podawać polane resztą oleju lub roztopionym masłem.<br>Sztuka lepienia pierogów<br>Aby pierogi się dobrze sklejały, palce którymi je lepimy, należy zwilżyć zimną wodą lub brzegi ciasta posmarować roztrzepanym białkiem. Trzeba uważać, by miedzy brzegi cis ta nie dostał się farsz. Po sklejeniu rant pieroga można uformować w ozdobny wałek (lepimy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego