Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ze śmietanką i parmezanem.
Ugotować spaghetti al dente, odcedzić i natychmiast przełożyć do miski z masą jajeczną. Dokładnie mieszać do chwili, gdy jaja lekko się zetną, po czym polać stopionym boczkiem z cebulą.
Przełożyć na półmisek lub podać w naczyniu, w którym danie było przyrządzane (carbonare należy jeść bardzo ciepłą).
WARTO WIEDZIEĆ: Carbonara ma wiele wersji. Jedni robią j z całymi jajami, inni tylko z żółtkami. Nie wszyscy dodają też cebulę i śmietanę, a są i tacy, którzy wlewają do jaj trochę białego wytrawnego wina. Jedno pozostaje niezmienne - zawsze przyrządza się ją ze spaghetti.

Rigatoni con peperon e olive
Rigatoni z
ze śmietanką i &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt;.<br>Ugotować spaghetti al dente, odcedzić i natychmiast przełożyć do miski z masą jajeczną. Dokładnie mieszać do chwili, gdy jaja lekko się zetną, po czym polać stopionym boczkiem z cebulą.<br>Przełożyć na półmisek lub podać w naczyniu, w którym danie było przyrządzane (carbonare należy jeść bardzo ciepłą).<br>WARTO WIEDZIEĆ: Carbonara ma wiele wersji. Jedni robią j z całymi jajami, inni tylko z żółtkami. Nie wszyscy dodają też cebulę i śmietanę, a są i tacy, którzy wlewają do jaj trochę białego wytrawnego wina. Jedno pozostaje niezmienne - zawsze przyrządza się ją ze spaghetti.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Rigatoni&lt;/&gt; con peperon e olive<br>&lt;name type="prod"&gt;Rigatoni&lt;/&gt; z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego