Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
STAROPOLSKU

Dla 4 osób Przygotowanie: 150 min

Kaczkę dokładnie umyj, następnie wykrój z niej kości, ale tak, by nie uszkodzić skóry. Tuszkę natrzyj ze wszystkich stron solą i majerankiem.
Kaszę opłucz i wsyp do gorącego bulionu, po czym ugotuj na sypko. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na 1 łyżce margaryny. Wątróbkę umyj, podsmaż na pozostałej porcji margaryny, a gdy lekko przestygnie, zmiel w maszynce do mięsa.
Oddziel białka od żółtek, następnie białka ubij na sztywną pianę. Gdy kasza będzie gotowa, przestudzoną wymieszaj z żółtkami, masłem, wątróbką, podsmażoną cebulką orz natką pietruszki. Farsz dopraw do smaku wedle uznania, następnie połącz go z
STAROPOLSKU<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 150 min<br>&lt;gap&gt;<br>Kaczkę dokładnie umyj, następnie wykrój z niej kości, ale tak, by nie uszkodzić skóry. Tuszkę natrzyj ze wszystkich stron solą i majerankiem.<br>Kaszę opłucz i wsyp do gorącego bulionu, po czym ugotuj na sypko. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na 1 łyżce margaryny. Wątróbkę umyj, podsmaż na pozostałej porcji margaryny, a gdy lekko przestygnie, zmiel w maszynce do mięsa.<br>Oddziel białka od żółtek, następnie białka ubij na sztywną pianę. Gdy kasza będzie gotowa, przestudzoną wymieszaj z żółtkami, masłem, wątróbką, podsmażoną cebulką orz natką pietruszki. Farsz dopraw do smaku wedle uznania, następnie połącz go z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego