Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżkami wody, osolić i dusić pod przykryciem 5-6 minut. Naczynie do zapiekania wysmarować łyżką masła.
* Ugotowaną kasze wymieszać z drobno posiekaną natką, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Na dnie przygotowanej formy ułożyć połowę kaszy, na niej warstwę kaszy na niej warstwę warzyw z rybą i przykryć reszta kaszy.
* Wierzch obłożyć wiórkami masła, posypać żółtym serem. Zapiec 20 minut w temp. 180 stopni. Posypać świeżymi ziołami.
Zupa chlebowa
babka ze śledzi.
* Czas przygotowania zupy 30 minut
* Czas przygotowania II dania 50 minut
Składniki: 25 dag czerstwego razowego chleba, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 2 łyżki wegety, mielona słodka
łyżkami wody, osolić i dusić pod przykryciem 5-6 minut. Naczynie do zapiekania wysmarować łyżką masła.<br>* Ugotowaną kasze wymieszać z drobno posiekaną natką, doprawić solą, pieprzem &lt;page nr=8&gt; i mieloną papryką. Na dnie przygotowanej formy ułożyć połowę kaszy, na niej warstwę kaszy na niej warstwę warzyw z rybą i przykryć reszta kaszy.<br>* Wierzch obłożyć wiórkami masła, posypać żółtym serem. Zapiec 20 minut w temp. 180 stopni. Posypać świeżymi ziołami.<br>Zupa chlebowa<br>babka ze śledzi.<br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 50 minut<br>Składniki: 25 dag czerstwego razowego chleba, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 2 łyżki wegety, mielona słodka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego