Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
dojrzałe pomidory, 2 ząbki czosnku, po łyżeczce świeżych listków tymianku i oregano, pół szklanki białego wytrawnego wina, 1/3 szklanki oliwy, pieprz ziarnisty, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
bucatini
W rondelku podsmażyć na połowie oliwy obrany czosnek, po chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały czas mieszając.
Wlać wino, zagotować, a kiedy wyparuje, wyrzucić czosnek, dodać obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, posolić do smaku i dusić pod przykryciem 15 min.
Pod koniec dodać rozdrobnionego widelcem tuńczyka, zioła i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Ugotowany al. dente makaron przełożyć do ogrzanej wazy, polać sosem i jeszcze raz
dojrzałe pomidory, 2 ząbki czosnku, po łyżeczce świeżych listków tymianku i oregano, pół szklanki białego wytrawnego wina, 1/3 szklanki oliwy, pieprz ziarnisty, sól <br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;bucatini&lt;/&gt;<br>W rondelku podsmażyć na połowie oliwy obrany czosnek, po chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały czas mieszając.<br>Wlać wino, zagotować, a kiedy wyparuje, wyrzucić czosnek, dodać obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, posolić do smaku i dusić pod przykryciem 15 min.<br>Pod koniec dodać rozdrobnionego widelcem tuńczyka, zioła i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Ugotowany al. dente makaron przełożyć do ogrzanej wazy, polać sosem i jeszcze raz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego