Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pieprzem. Podłużną formę do zapiekanek posmarować resztą masła i napełnić przygotowaną masą.
* Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Pieczeń przełożyć z formy na talerz i pokroić w grube plastry. Podawać z sosem koperkowym.
Nasza rada
Aby przygotować sos koperkowy, rozgrzej olej i zasmaż na nim mąkę. Wlej trochę wywaru mięsnego oraz śmietany. Na koniec dodaj żółtko, posiekany koperek, sól i pieprz.

Niezywkłe zapiekanki z ryb
Nawet najbardziej rozpieszczony smakosz zje z wielkim apetytem zapiekankę z ryb. Podaj ją prosto z piecyka jeszcze gorącą i najlepiej w formie, w której była zapiekana. Tylko wtedy zaprezentuje się w pełnej
pieprzem. Podłużną formę do zapiekanek posmarować resztą masła i napełnić przygotowaną masą.<br>* Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Pieczeń przełożyć z formy na talerz i pokroić w grube plastry. Podawać z sosem koperkowym. <br>Nasza rada<br>Aby przygotować sos koperkowy, rozgrzej olej i zasmaż na nim mąkę. Wlej trochę wywaru mięsnego oraz śmietany. Na koniec dodaj żółtko, posiekany koperek, sól i pieprz.<br>&lt;page nr=7&gt;<br>&lt;tit&gt;Niezywkłe zapiekanki z ryb&lt;/&gt;<br>Nawet najbardziej rozpieszczony smakosz zje z wielkim apetytem zapiekankę z ryb. Podaj ją prosto z piecyka jeszcze gorącą i najlepiej w formie, w której była zapiekana. Tylko wtedy zaprezentuje się w pełnej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego