Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z włókien i wymytą fasolkę oraz różyczki kalafiora i gotować razem dalsze 5-6 minut.
* Warzywa odcedzić i ostudzić. Marchew i ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Strąk papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobna kostkę. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
* Na dużej patelni rozgrzać masło. Włożyć cebulę z czosnkiem oraz paprykę i smażyć razem około 10 minut.
* Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki.
* Smażyć na niezbyt dużym ogniu, nie mieszając, tylko podważając łopatką brzegi omletu. Gdy masa od spodu całkowicie
z włókien i wymytą fasolkę oraz różyczki kalafiora i gotować razem dalsze 5-6 minut.<br>* Warzywa odcedzić i ostudzić. Marchew i ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Strąk papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobna kostkę. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.<br>* Na dużej patelni rozgrzać masło. Włożyć cebulę z czosnkiem oraz paprykę i smażyć razem około 10 minut. <br>* Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki.<br>* Smażyć na niezbyt dużym ogniu, nie mieszając, tylko podważając łopatką brzegi omletu. Gdy masa od spodu całkowicie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego