Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
dag), 3 łyżki oliwy, 2 goździki, 1 kawałek kory cynamonu, 1 łyżeczka kminku, sól
Przygotować kulki: rybę umyć, osączyć, ugotować na parze. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę rozdrobnić (można ją zemleć), dodać cebulę, czosnek, bułkę, jajko, natkę pietruszki, paprykę, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę, uformować z niej małe kulki i usmażyć na rumiano na oliwie.
Przygotować warzywa: cebule obrać i pokroić. Cukinie umyć, osuszyć, oczyścić z pestek i pokroić. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w słupki. Ciecierzycę moczyć w zimnej wodzie 4 godz. Cebulę, cukinię oraz marchew podsmażyć na oliwie i
dag), 3 łyżki oliwy, 2 goździki, 1 kawałek kory cynamonu, 1 łyżeczka kminku, sól<br>Przygotować kulki: rybę umyć, osączyć, ugotować na parze. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę rozdrobnić (można ją zemleć), dodać cebulę, czosnek, bułkę, jajko, natkę pietruszki, paprykę, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę, uformować z niej małe kulki i usmażyć na rumiano na oliwie.<br>Przygotować warzywa: cebule obrać i pokroić. Cukinie umyć, osuszyć, oczyścić z pestek i pokroić. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w słupki. Ciecierzycę moczyć w zimnej wodzie 4 godz. Cebulę, cukinię oraz marchew podsmażyć na oliwie i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego