ząbki czosnku, sos sojowy, natka, sól, imbir, pieprz, 3 łyżki oleju<br>chleb namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce oleju razem z posiekanym czosnkiem, posolić. Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w mszyce. Wbić jajka, doprawić sosem sojowym, solą, imbirem, pieprzem, dodać natkę. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane olejem.<br>Z kapustą i grzybami<br><gap><br>1/2 kg kwaszonej kapusty, 2-3 suszone grzyby, cebula, 4 łyżki oleju, sól, pieprz mielony w ziarnkach, ziele angielskie<br>Grzyby umyć, zalać letnią wodą. Odstawić na godzinę