Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
3 łyżki jabłkowego musu, 1/8 l czerwonego wytrawnego wina, majeranek, sól, pieprz, sok z cytryny
Nadzienie
3 winne jabłka, 2 cebule, 8 kromek tostowego pieczywa, 2 łyżki masła lub margaryny, natka, 1/8 l mleka, 2 jajka, sól, pieprz
Dekoracja
8 winnych jabłek, smażone borówki lub żurawiny
Gęś opłukać. Z wierzchu i od środka natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić w chłodne miejsce.
Jabłka na nadzienie obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazd nasienne. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Podsmażyć na maśle lub margarynie. Wyjąć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kawałki tosty. Zalać je mlekiem zmiksowanym z jajkami. Odstawić
3 łyżki jabłkowego musu, 1/8 l czerwonego wytrawnego wina, majeranek, sól, pieprz, sok z cytryny<br>Nadzienie<br>3 winne jabłka, 2 cebule, 8 kromek tostowego pieczywa, 2 łyżki masła lub margaryny, natka, 1/8 l mleka, 2 jajka, sól, pieprz<br>Dekoracja<br>8 winnych jabłek, smażone borówki lub żurawiny<br>Gęś opłukać. Z wierzchu i od środka natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić w chłodne miejsce.<br>Jabłka na nadzienie obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazd nasienne. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Podsmażyć na maśle lub margarynie. Wyjąć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kawałki tosty. Zalać je mlekiem zmiksowanym z jajkami. Odstawić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego