a następnie połączyć z jogurtem. Czosnek obrać, drobno posiekać, rozetrzeć z solą. Liście sałaty, babki i mniszka pokrajać w drobny makaronik, wyłożyć na salaterkę. Sos wymieszać ze szczypiorkiem i koperkiem, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą. Następnie polać nim sałatkę i od razu podawać na stół.<br><tit>SAŁATKA ZIOŁOWA</><br><hi rend="italic">3-4 jajka ugotowane na twardo, garść biedrzeńca, garść mniszka lekarskiego, pół garści krwawnika, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 3 łyżki oliwy lub oleju, 3-4 korniszony, łyżka musztardy, sól, pieprz</>.<br> Liście biedrzeńca umyć, sparzyć wrzącą wodą, osaczyć Pozostałe liście umyć, posiekać, wymieszać z oliwą. Dobrać obrane ze skorupek jaja i