Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 0406
Miejsce wydania: Warszawa
Rok wydania: 2000
Rok powstania: 1998
też przetwory z polskich grzybów i warzyw. Według oryginalnych receptur sprzed wieków - jak zapewniają. Głównymi klientami w polskich zamkach jeszcze kilka lat temu byli obcokrajowcy. Dziś jest inaczej - cudzoziemcy goszczą w zamkach i pałacach przede wszystkim na zaproszenie Polaków i polskich firm. Największe zyski to jednak organizacja konferencji i szkoleń. Zabytkowe hotele są do nich doskonale przygotowane. - Najczęściej przyjmujemy grupy, które organizują u nas narady i konferencje, choć goście indywidualni są oczywiście mile widziani - przekonuje menedżer hotelu w zamku w Rydzynie. - W Polsce jest ponad 400 zabytkowych obiektów: zamków, pałaców, dworków szlacheckich, wiejskich siedlisk oraz starych młynów i spichrzów, których właściciele
też przetwory z polskich grzybów i warzyw. Według oryginalnych receptur sprzed wieków - jak zapewniają. Głównymi klientami w polskich zamkach jeszcze kilka lat temu byli obcokrajowcy. Dziś jest inaczej - cudzoziemcy goszczą w zamkach i pałacach przede wszystkim na zaproszenie Polaków i polskich firm. Największe zyski to jednak organizacja konferencji i szkoleń. Zabytkowe hotele są do nich doskonale przygotowane. - Najczęściej przyjmujemy grupy, które organizują u nas narady i konferencje, choć goście indywidualni są oczywiście mile widziani - przekonuje menedżer hotelu w zamku w Rydzynie. - W Polsce jest ponad 400 zabytkowych obiektów: zamków, pałaców, dworków szlacheckich, wiejskich siedlisk oraz starych młynów i spichrzów, których właściciele
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego