Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pokrojona bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią.
Cannelloni obgotować w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełnić rurki farszem i ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykryć beszamelem, (przepis - patrz na str. 60) pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).

Lasagne verdi alla bolognese
Zielone lasagne
12 zielonych płatów lasagne, 15 dag mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę, 50 dag mielonej wołowiny, 75 dag
pokrojona bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią.<br>Cannelloni obgotować w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełnić rurki farszem i ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykryć beszamelem, (przepis - patrz na str. 60) pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Lasagne&lt;/&gt; verdi alla bolognese<br>Zielone &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt; <br>12 zielonych płatów lasagne, 15 dag mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę, 50 dag mielonej wołowiny, 75 dag
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego