Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
każdego dodać po łyżce jogurtu, podawać z grzankami.


NIEZWYKŁE DODATKI DO POTRAW

Biały pieprz
Ma zdecydowanie łagodniejszy smak niż czarny. A to dlatego, że otrzymuje się go z dojrzałych owoców, z których zdejmuje się piekącą otoczkę. Mocniej pachnie niż czarny, najlepszy do białych mięs i ryb oraz do białych sosów.
Żaroodporne naczynie posmarować masłem, ułożyć w nim kulki, na każdym położyć wiórek masła, wstawić do piekarnika o temperaturze 190oC, piec około 20 minut.
Kajzerkę namoczyć w mleku, dokładanie odcisnąć, dodać do mielonego mięs, wbić jajko, wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Z dokładnie wymieszanej my mięsnej formować w dłoniach niewielkie
każdego dodać po łyżce jogurtu, podawać z grzankami.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;NIEZWYKŁE DODATKI DO POTRAW&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Biały pieprz&lt;/&gt;<br>Ma zdecydowanie łagodniejszy smak niż czarny. A to dlatego, że otrzymuje się go z dojrzałych owoców, z których zdejmuje się piekącą otoczkę. Mocniej pachnie niż czarny, najlepszy do białych mięs i ryb oraz do białych sosów.<br>Żaroodporne naczynie posmarować masłem, ułożyć w nim kulki, na każdym położyć wiórek masła, wstawić do piekarnika o temperaturze 190oC, piec około 20 minut.<br>Kajzerkę namoczyć w mleku, dokładanie odcisnąć, dodać do mielonego mięs, wbić jajko, wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Z dokładnie wymieszanej my mięsnej formować w dłoniach niewielkie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego