każdego dodać po łyżce jogurtu, podawać z grzankami.<br><gap><br><br><tit>NIEZWYKŁE DODATKI DO POTRAW</><br><br><tit>Biały pieprz</><br>Ma zdecydowanie łagodniejszy smak niż czarny. A to dlatego, że otrzymuje się go z dojrzałych owoców, z których zdejmuje się piekącą otoczkę. Mocniej pachnie niż czarny, najlepszy do białych mięs i ryb oraz do białych sosów.<br>Żaroodporne naczynie posmarować masłem, ułożyć w nim kulki, na każdym położyć wiórek masła, wstawić do piekarnika o temperaturze 190oC, piec około 20 minut.<br>Kajzerkę namoczyć w mleku, dokładanie odcisnąć, dodać do mielonego mięs, wbić jajko, wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Z dokładnie wymieszanej my mięsnej formować w dłoniach niewielkie