Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
farszu rybnego,
3 jajka,
250 g świeżych pieczarek,
2 cebule,
125 ml białego wytrawnego wina,
125 ml śmietany,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
2 łyżki stołowe masła,
szczypta startej gałki muszkatołowej,
kawałek żółtego sera,
sól,
pieprz do smaku,
oliwa z oliwek do smażenia
Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych ryb morskich. Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1 cebulę i 3 białka jaj. Z farszu uformuj niewielkie klopsiki i obsmaż je n gorącej oliwie na jasnozłoty kolor.
Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki.
Obierz i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety
farszu rybnego,<br>3 jajka,<br>250 g świeżych pieczarek, <br>2 cebule,<br>125 ml białego wytrawnego wina,<br>125 ml śmietany,<br>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, <br>2 łyżki stołowe masła,<br>szczypta startej gałki muszkatołowej,<br>kawałek żółtego sera,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>oliwa z oliwek do smażenia<br>Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych ryb morskich. Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1 cebulę i 3 białka jaj. Z farszu uformuj niewielkie klopsiki i obsmaż je n gorącej oliwie na jasnozłoty kolor.<br>Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki.<br>Obierz i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego