imbiru (3-4 cm), 3 łyżki szczypiorku, sos sojowy (tamari albo shoyu)<br>Tofu osączyć, pokroić na sześciany o boku około 2 cm. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. W garnku zagotować bulion z imbirem. Doprawić do smaku sosem sojowym, włożyć pokrojone tofu i przez chwilę razem podgrzewać. Zupę wlać do miseczek i posypać szczypiorkiem. Podawać z bułką.<br><br><tit1>ODŚWIĘTNA PIECZEŃ ORZECHOWA</tit1><br>20 dag migdałów, 10 dag czerstwego chleba pełnoziarnistego, 5 dag płatków owsianych, 1 cebula (10 dag), 1 jabłko (15 dag), 5 łodyg selera naciowego, 2 jajka, 1 1/3 szklanki wytrawnego białego wina lub bulionu wegetariańskiego, 1 łyżka