Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 16
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
ale to bardzo dobrych, drobnych kluseczek. Zupa na szczęście nie była zbyt pikantna, szczególnie gdy jej smak złagodziły liczne kawałki duszonej na tłuszczu (mam nadzieję, że na prawdziwym smalcu) cebuli. Tak - to było to, na co czekałem. Od razu mi się humor poprawił, więc z rozpędu zamówiłem na koniec kotlet á la Gellért za 17 PLN, z sałatką z buraczków.
Właściwie to do dziś zastanawiam się co też popchnęło mnie do tak nieszczęsnej decyzji. Przecież mogłem wybrać np.: filet z kurczaka Rozsa Sandor z miodem i orzechami za 15 zł, udko kurczaka a la Laszlo w sosie węgierskim (18 zł), półmisek siedmiogrodzki
ale to bardzo dobrych, drobnych kluseczek. Zupa na szczęście nie była zbyt pikantna, szczególnie gdy jej smak złagodziły liczne kawałki duszonej na tłuszczu (mam nadzieję, że na prawdziwym smalcu) cebuli. Tak - to było to, na co czekałem. Od razu mi się humor poprawił, więc z rozpędu zamówiłem na koniec kotlet á la Gellért za 17 PLN, z sałatką z buraczków.<br>Właściwie to do dziś zastanawiam się co też popchnęło mnie do tak nieszczęsnej decyzji. Przecież mogłem wybrać np.: filet z kurczaka Rozsa Sandor z miodem i orzechami za 15 zł, udko kurczaka a la Laszlo w sosie węgierskim (18 zł), półmisek siedmiogrodzki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego