Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
oliwą i czosnkiem
40 dag spaghetti,
4 ząbki czosnku,
1/3 szklanki oliwy,
łyżka natki pietruszki,
pieprz, sól
WARTO WIEDZIEĆ
Przyrządza się wyłącznie ze spaghetti
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek i podsmażyć go na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypalił.
Ugotowany al dente makaron przełożyć na patelnię, wsypać natkę, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
Przełożyć na ogrzany półmisek i od razu podawać.

Paglia e fieno alla panna
"Słoma i siano" w śmietanie
po 20 dag tagliatelli zwykłych i zielonych,
mała cebula, 3/4 szklanki śmietanki 22-30 proc., 5 dag wędzonego boczku lub
oliwą i czosnkiem<br>40 dag spaghetti,<br>4 ząbki czosnku,<br>1/3 szklanki oliwy,<br>łyżka natki pietruszki,<br>pieprz, sól<br>WARTO WIEDZIEĆ<br>Przyrządza się wyłącznie ze spaghetti<br>Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek i podsmażyć go na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypalił.<br>Ugotowany al dente makaron przełożyć na patelnię, wsypać natkę, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. <br>Przełożyć na ogrzany półmisek i od razu podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>Paglia e fieno alla panna<br>"Słoma i siano" w śmietanie<br>po 20 dag &lt;name type="prod"&gt;tagliatelli&lt;/&gt; zwykłych i zielonych, <br>mała cebula, 3/4 szklanki śmietanki 22-30 proc., 5 dag wędzonego boczku lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego