oliwą i czosnkiem<br>40 dag spaghetti,<br>4 ząbki czosnku,<br>1/3 szklanki oliwy,<br>łyżka natki pietruszki,<br>pieprz, sól<br>WARTO WIEDZIEĆ<br>Przyrządza się wyłącznie ze spaghetti<br>Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek i podsmażyć go na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypalił.<br>Ugotowany al dente makaron przełożyć na patelnię, wsypać natkę, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. <br>Przełożyć na ogrzany półmisek i od razu podawać.<br><gap><br>Paglia e fieno alla panna<br>"Słoma i siano" w śmietanie<br>po 20 dag <name type="prod">tagliatelli</> zwykłych i zielonych, <br>mała cebula, 3/4 szklanki śmietanki 22-30 proc., 5 dag wędzonego boczku lub