poziom cholesterolu?<br>• pieczywo pełnoziarniste, chrupkie, żytnie;<br>• owoce: gruszki, banany, pomarańcze oraz suszone morele, figi, śliwki;<br>• warzywa: słodka kukurydza, fasolka szparagowa, cebula, czosnek, różne odmiany fasoli, szczególnie czerwonej.</><br><br><br><page nr=44><br><br><div type="art"><tit>cosmozdrowie<br></><br>Nie wszystkich cieszą ukwiecone łąki Prognoza pogody dla alergików<br>Wiosna! Wszyscy cieszymy się z jej nadejścia i chyba tylko alergicy dostrzegają jej złe strony.<br>- Ciepło i wietrznie - w taką pogodę najgorzej czują się osoby uczulone na pyłki traw. Silny wiatr sprawia też, że pyłki kwiatowe i zarodniki grzybów unoszą się w powietrzu i przemieszczają dużo dalej niż w bezwietrzne dni.<br>- Ciepło i wilgotno - taka pogoda sprzyja rozwojowi grzybów, które uwalniają