patrz <name type="prod">lumache</> al pomodoro).<br>Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową na durszlak, osączyć, ułożyć na warstwie sosu, nadziać przygotowanym farszem, posypać parmezanem.<br>Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220&730;C (najlepiej postawić naczynie na górnej półce i włączyć grill) do chwili, aż ser się rozpuści (nie dłużej niż 5 min).<br><gap><br><name type="prod">Cannelloni</> di carne<br><name type="prod">Cannelloni</> nadziewane mięsem<br>50 dag <name type="prod">cannelloni</>, 2 łyżki tartego <name type="prod">parmezanu</>. Farsz: 5 dag masła, po 25 dag cielęciny i wieprzowiny, 10 dag wątróbki drobiowej, 2 cebule, 3-4 ząbki czosnku, 10 dag tartego <name type="prod">parmezanu</>, jajo, 10 listków bazylii, pól