Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
patrz lumache al pomodoro).
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową na durszlak, osączyć, ułożyć na warstwie sosu, nadziać przygotowanym farszem, posypać parmezanem.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220&730;C (najlepiej postawić naczynie na górnej półce i włączyć grill) do chwili, ser się rozpuści (nie dłużej niż 5 min).

Cannelloni di carne
Cannelloni nadziewane mięsem
50 dag cannelloni, 2 łyżki tartego parmezanu. Farsz: 5 dag masła, po 25 dag cielęciny i wieprzowiny, 10 dag wątróbki drobiowej, 2 cebule, 3-4 ząbki czosnku, 10 dag tartego parmezanu, jajo, 10 listków bazylii, pól
patrz &lt;name type="prod"&gt;lumache&lt;/&gt; al pomodoro).<br>Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową na durszlak, osączyć, ułożyć na warstwie sosu, nadziać przygotowanym farszem, posypać parmezanem.<br>Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220&730;C (najlepiej postawić naczynie na górnej półce i włączyć grill) do chwili, ser się rozpuści (nie dłużej niż 5 min).<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Cannelloni&lt;/&gt; di carne<br>&lt;name type="prod"&gt;Cannelloni&lt;/&gt; nadziewane mięsem<br>50 dag &lt;name type="prod"&gt;cannelloni&lt;/&gt;, 2 łyżki tartego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;. Farsz: 5 dag masła, po 25 dag cielęciny i wieprzowiny, 10 dag wątróbki drobiowej, 2 cebule, 3-4 ząbki czosnku, 10 dag tartego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, jajo, 10 listków bazylii, pól
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego